Kislányunk közel 6 éves, egy éve jár a GEM-be. Mielőtt elkezdtünk ide járni, egy kedves ismerősömnek panaszkodtam, hogy ide-oda járunk különböző fejlesztésekre, erre ő mondta, hogy itt mindenféle szakember van, itt eldöntik helyettünk a szakemberek, miből mennyi órára van szüksége, így csak és kizárólag ide kell járnunk. Nagyon hatékony megoldásnak találjuk, hogy „mentorcsapat”-ban dolgoznak, így kislányunk tudja, kik azok a személyek akikre számíthat.

A mentorcsapat egy felkészült team, akik rendszeresen kommunikálnak egymással, így információt nyújtanak egymásnak kislányunk gyengeségeiről, erősségeiről, így még célzottabban tudják irányítani a fejlődését, ráerősíteni a hiányosságok megszüntetésére, és elengedni azt, amelyben már nem kíván nagyobb figyelmet, célzottabb fejlesztést.

Mivel több szakemberrel van rendszeresen órája, ki van zárva az a tényező, hogy esetleg elfogultan kezeljék kislányunkat. Minden fejlesztőjének megvan a maga erénye, saját személyisége, mely jellemzi a módszereit, így van olyan, aki kicsit szigorúbb, van olyan, akivel szinte családi köteléket alakított ki a kislányunk, és van, aki nagyon ért a játékos nyelvezethez, mely a nehezebb és nyűgösebb időszakon segít túllendülni. Amellett, hogy nem tudjuk kivel és mennyi órája lesz az adott héten, hónapban, tudjuk azt, hogy nagyon jót tesz neki, hogy mindenkinek más módon kell megfelelnie. Ez segíti őt az alkalmazkodás elsajátításában.

Kislányunknak komoly fejlesztési programja van, melyet a mentorok rendszeresen egyeztetnek, kiértékelnek, újabb célokat meghatározva, és bizonyos célokat elértnek nyilvánítanak. Mindig kapunk az órák végén pár mondatos tájékoztatást arról, mit tanultak, hogyan szerepelt a gyermek. A mentorcsapat időszakos összefoglalójára pedig mindig számíthatunk, ha kérjük. Kislányunk nagyon szereti a fejlesztőit, mindig örömmel megy a GEM-be. Ezelőtt számos fejlesztőt kipróbáltunk, de sosem érzetük, hogy ennyire figyelnek rá, ennyire próbálják vele megtalálni a közös hangot. Ezt biztosan a gyerek is érzi, ezzel tudják őt jobb teljesítményre sarkallni. Van olyan fejlesztője, akit otthon is emleget, és tudjuk, hogy szorosabb a kötődés, hiszen látjuk ahogyan örül neki, öleli, puszilja őket. Szerintünk a légkör nagyon családias, mi is mindig számíthatunk kedves szóra. Kislányunk nagyon érzékeny, így fontos neki az érzelmi alapú megközelítés, de a gyengéd szigorúságot is meg kell ismernie a későbbi hatékony feladattartás érdekében. Úgy gondolom, egyik pólus sincs eltúlozva, az elmúlt egy év alatt nagyot fejlődött és nagyon kinyílt a személyisége. Elmondhatom, hogy mindannyian szeretünk járni a GEM-be. Már értem az alábbi bejegyzést:

“Az ember bárhol van is, csak attól tud tanulni, akit szeret.”
(Goethe)

Nikoletta