AccelerateRx iskola előkészítő program

Az amerikai AccelerateRx iskola előkészítő program megszületése óta hiánypótló szereppel bír a nemzetközileg elérhető kognitív fejlesztő programok között. A legmagasabb tudományos kutatásokkal alátámasztott BrainRx program kistestvéreként ismertté vált AccelerateRx program olyan iskolai előkészítő óvodásoknak , mely valódi,  jól látható és maradandó segítséget nyújt akár a súlyosabb kognitív elmaradásokkal rendelkezők számára is!

Az AccelerateRx kognitív program során lehetőségünk van az előzetes iskolaérettségi vizsgálat alapján maximálisan személyre szabni a program kiindulási nehézségi fokát. A teljes program során úgy variálhatjuk mind a nehézségi szinteket, mind pedig a feladatok komplexitását, hogy a gyermek komfortzónáján belül maradva ugyan, de állandó kihívásokat megdöntve strukturálhassuk újra gondolkodását. Az agytréning hatására ez az iskola előkészítő foglalkozás olyan kulcsképességeket erősít a gyermekekben, amelyekkel nem csak iskolaérett, de lelkes és sikeres kisiskolássá válik.

Az AccelerateRx egy kognitív fejlesztő program. Azoknak az alapképességeknek a fejlesztésében segít, amelyek szükségesek a logikus gondolkodáshoz, az olvasáshoz, a jó munkamemóriához, a figyelemtartáshoz és ezáltal az iskolai feladatok sikeres teljesítéséhez. Az AccelerateRx iskola előkészítő foglalkozások középpontjában az alábbi területek célzott fejlesztése és megszilárdítása áll:

 • szenzomotoros integráció (a világ érzékszerveken át egységessé válik)
 • kezdetleges számfogalom, korai numerikus megismerés (a számolási műveletek alapja kisgyermekeknél)
 • korai nyelvi, olvasási és írásbeli alapképességek (szövegértés és fogalmazás alapja kisgyermekeknél)
 • végrehajtó funkciók (munkamemória, rugalmas gondolkodás, önkontroll)
 • automatikus és magasabb szintű gondolkodási műveletek (összehasonlítás, logikai műveletek alapja)

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!

Kiknek segít?

A rendkívül szisztematikusan felépített, fokozatosan nehezedő és igen jól egyénre szabható iskola előkészítő program elsősorban az alábbi esetekben rendkívül hatékony (4,5 éves mentális életkor felett):

 • iskola előkészítő foglalkozásként normál fejlődésmenetű gyermekek esetében az iskolaérettség megalapozásának céljából
 • idegrendszeri éretlenség esetén, amikor impulzív a gyermek, „pörög”, izeg-mozog; vagy épp lassabban tanul, lassabban gondolkodik
 • szenzomotoros integrációs zavar esetében
 • több területre kiterjedő, általános fejlődési megkésettség esetén (kortársaktól való lemaradás észlelésekor, akár intellektuális képességzavar esetén is)

Mik az iskolaéretlenség tünetei?

A mentális életkor azt mutatja meg, hogy a gyermek mentális fejlődése, intellektusa, kognitív részképességei milyen életkornak felelnek meg. A mentális életkor eltérhet a valós életkortól, a gyermeknek lemaradása lehet, de túl is teljesítheti a kortársait bizonyos területeken. A későbbiekben a „lemaradásból” tanulási nehézségek, tanulási zavarok alakulhatnak ki.

A szülők gyakran úgy érzik, hogy „valami nem stimmel” a gyermekkel, pedig látják, hogy okos, ügyes, képes megoldani különböző feladatokat. A családok gyakran bíznak benne, hogy a figyelemzavart, a számolás alapjainak nehéz fejlődését, a nem megfelelő ceruzafogást, az olvasási problémákat és a barátkozási kísérletek kudarcait a gyermek „kinövi”. A legtöbb esetben sajnos nem ez történik! Az iskolaéretlenség tünetei csupán tünetek: a hátterükben megbújó okokat kell feltárnunk! Az iskolaéretlenség hátterében álló okok feltérképezéséhez pedig iskolaérettségi vizsgálatra van szükség.

Az iskola előkészítő foglalkozás kezdetét minden esetben egy komplex iskolaérettségi vizsgálat előzi meg. Ez az iskolaérettségi teszt minden kognitív alapképességet felmér, komplex képet ad a gyermek mentális állapotáról. Az általunk alkalmazott iskolaérettségi teszt a Gibson teszt kicsikre kifejlesztett változata, amelyet ’Kezdeti szükséglet alapú mérésnek’ nevezünk, angol rövidítése: INA (Initial Needs Assessment).

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!
AccelerateRx logó

MINDEN GYERMEK MEGÉRDEMLI A SIKERT!

Az órák mások, mint a hagyományos iskola előkészítő tanfolyamokon:

 • egyéni iskola előkészítő foglalkozás (a csoport okozta zavaró tényezők kiszűrésére, a hatékonyság növelésére)
 • személyre szabott program (alapos mérés után a gyermek képességeihez nagyon pontosan illeszkednek a feladatok)
 • mind a nyolc kognitív részképességet fejlesztik (komplex iskola előkészítő foglalkozás az iskolaérettség minden kritériumát figyelembe véve)
 • bizonyítottan hatékonyak (mert a normál fejlődésmenet mellett az idegrendszeri éretlenség és szenzoros integrációs zavar esetén is hatnak)
 • segítik az iskolai beilleszkedést (az iskolaérettség kialakítása mellett pozitívan hatnak a szociális képességekre is)
 • speciális szakemberrel történnek (a gyermek személyiségéhez illeszkedő, magasan képzett trénerrel)
 • tudományos alapon működnek (az Amerikai Pszichológiai Társaság által elfogadott kutatásokon alapuló, professzionális kognitív programmal dolgozunk)

Az AccelerateRx program komplex iskolaérettségi vizsgálat alapján kerül összeállításra, ezért segítségével maradandóan véget vethet óvodás korú, vagy már elsős-másodikos gyermeke beilleszkedési nehézségeinek és tanulási zavarainak!

Az eredmények:

*megdöbbentőek (a jelenlegi tudományos álláspont szerint a lehető legnagyobbak – 5 hónap alatt akár 3-5 mentális évnyi emelkedés is elérhető!)

*maradandóak (az eredmények tartósan fennmaradnak)

*pozitív érzelmi és szociális változással társulnak (a program elvégzése után a gyermek magabiztosabbá válik, könnyebben barátkozik)

Az AccelerateRx iskola előkészítő program maradandó hatásai:

 • Az iskolaérettség kritériumainak teljesítése, sőt meghaladása
 • Intelligencianövekedés
 • A logikai gondolkodás fejlődése
 • A szókincs növekedése, a beszédértés fejlődése, ügyesebb mondatalkotás
 • A ceruzafogás javulása, jobb grafomotorika és ügyesebb szem-kéz koordináció
 • A téri tájékozódás fejlődése, a testkép pontosabb kialakulása
 • Az önszabályozási mechanizmusok erősödése, a  frusztráció és ellenállás csökkenése, dührohamok csökkenése
 • Gyorsabb feldolgozási és feladatmegoldási sebesség
 • Az emlékezet fejlődése, a memória javulása
 • A koncentrációs képesség fejlődése
 • Az önbizalom megszilárdulása, az iskolától való szorongás enyhülése

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!