Korai fejlesztés

Kiemelten fontosnak tartjuk a szülők támogatását, hasznos tanácsokkal és otthon is elvégezhető feladatokkal való ellátását.

A terápia során az életkornak és problémának megfelelően alkalmazunk fájdalommentes, ízületi tengelyek mentén történő általános átmozgatást. Konduktív pedagógiai módszer alkalmazásával segítjük át a babát a nehézséget jelentő mozgásbeli lépcsőfokokon. Ezáltal alakítjuk ki vagy korrigáljuk a mozgásfejlődés fontos állomásait, úgymint a fejemelést, az átfordulást, a  gurulást, a kúszást, a mászást, az állást és a járást.

Mindez kiegészül a szenzoros rendszer fejlesztésével is, így különböző taktilis, egyensúlyi és proprioceptív ingerek biztosítása mellett zajlik a gyermekek komplex fejlesztése.

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!

Kiknek segít?

A korai fejlesztés azoknak a 0-2 éves kor közötti gyermekeknek lehet hatékony segítség, akiknél az alábbi tünetek jelennek meg (a felsorolt példákat mindig adott életkorhoz igazítva kell értelmezni):

  • megkésett mozgásfejlődés vagy kimaradt mozgásforma (nem kúszik/mászik/gurul, fejét nem emeli)
  • nem megfelelően kivitelezett mozgásformák (kúszásnál két kézzel húzza magát egyszerre vagy egyik lábát nem használja, mászásnál térdei szétcsúsznak, lábujjhegyen jár stb.)
  • fokozott vagy hypoton izomtónus
  • az egyik oldalát (kezét, lábát) hanyagolja, a másik oldalhoz képest csökkent mértékben használja, aszimmetrikus a tartása, fejét csak egy irányba fordítja
  • játékokért nem nyúl, ujjak nyitogatásával nem próbálkozik, játékot nem fog/nem tart meg
  • kevésbé érdeklődő, hangokra-fényekre nem fordul oda
  • túlzott mértékben keres vagy elkerül bizonyos ingereket (járáskor nem lép a fűre, nem nyúl bele a festékbe/homokba stb.)