Tactile program

Az FIE Tactile program a Feuerstein eszközök adaptációja, mely a tapintáson és mozgáson keresztül teszi lehetővé a figyelemzavarral küzdő, valamint vak és látássérült személyek számára a világ felfedezését, és fejleszti a kritikai gondolkodási képességet.

A figyelemzavarral küzdő gyermekek esetében az ingerfelvétel és -feldolgozás folyamata gyakran elakad a nagy mennyiségű információ miatt. A tapintás segítségével megtanítjuk az agynak, hogyan kell szervezetten és sorrendben (szukszcesszíven) strukturálni, rendszerezni az információkat. Ezen folyamat során kognitív műveleteket használunk, úgy mint hasonlítás, hipotetikus gondolkodás, logikus érvelés, amelyek alapjai az egészséges és jól strukturált tanulási folyamatnak.

A látássérültek számára a körülöttük lévő világ felfedezése erősen akadályozott, így a születésüktől fogva nem látók képessége a tárgyak és fogalmak összekapcsolásában szintén nehezített vagy sérült. A látássérültek számára nagyon kevés eszköz áll rendelkezésre, mely a tanulási képességeiket és gondolkodásukat képes fejleszteni. Ez a program mediált tanulási környezetben egy kiváló tanulási lehetőség számukra.

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!

Kiknek segít?

  • Figyelemzavar területén érintett gyermekeknek (ADHD, ADD)
  • Alulmotivált tanulóknak
  • Szenzoros feldolgozási zavarban érintetteknek
  • Nyelvi, kifejezésbeli problémákkal küzdőknek
  • Tanulási, önszervezési nehézségekkel küzdő tanulóknak
  • Vak/ látássérült személyeknek

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!