Gibson teszt

A Gibson teszt olyan kognitív képességeket mérő teszt, amely a kognitív részképességek széles skáláját méri. A kognitív képességek az agynak olyan képességei, amelyeket a tanuláshoz, gondolkodáshoz, emlékezéshez, figyelemkoncentrációhoz, az iskolai és mindennapi teljesítményhez használunk. Ez a kognitív profil teszt ráadásul egyben IQ tesztként is funkcionál, az intellektus, az IQ mérésére is alkalmas.

A Gibson teszt tudományosan, kutatásokkal alátámasztva méri a következő kulcskészségeket:

  • rövid- és hosszú távú memória
  • feldolgozási sebesség
  • auditív feldolgozás
  • vizuális feldolgozás
  • logikai gondolkodás
  • beszédészlelési képesség
  • figyelemkoncentráció

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!

Hogy működik a kognitív profil teszt?

A teszt a Gibson Tanulási Modellre épül, melynek alapját a Cattell-Horn-Carrol (CHC) intelligenciaelmélet adja. A CHC elmélet a gondolkodást a kognitív képességek összetett folyamataként értelmezi.

A kognitív profil teszt eredménye megmutatja, hogy mely fluid képességek gyengébbek és melyek erősebbek a gyermek esetében. A tesztelést követően egy részletes szakvéleményt készítünk, amelyben láthatóak a gyermek kognitív képességei percentilisben, életkor-ekvivalenciában illetve sztenderd pontokban is. Ez azt jelenti, hogy átfogó képet mutatunk a gyermek kognitív képességeiről, intellektusáról és IQ értékéről nem csak a feladatok pontozása alapján, hanem az azonos nemű, azonos életkorú gyermekekhez hasonlítva is. Ráadásul azt is meg tudjuk állapítani, hogy gyermeke egyes kognitív részképességei milyen életkor átlagos teljesítményéhez állnak közel.

Előfordul, hogy egyes területekben a gyermek életkoránál több évvel idősebbek szintjén teljesít, míg más képességekben lemaradást mutat, életkoránál fiatalabbak teljesítményét hozza. Ez alapján meghatározható a gyermek mentális életkora, mely több évben is eltérhet a valós életkorától.

A kognitív képességeket mérő teszt több területet is feltár, ezért nincs szükség külön IQ teszt, tanulási zavar teszt kitöltésére. Egyetlen 40-50 perces alkalommal felmérjük gyermeke kognitív képességeit és személyre szabott megoldást javaslunk gyermeke hatékony fejlesztésére!

A Gibson teszt a minimum 5 mentális életkorú gyermekek számára jelent érzékeny és nagyon pontos diagnosztikai eszközt! Legújabb kognitív tesztünkkel azonban (Initial Needs Assessment) — amely a Gibson teszt kisebbekre szabott változata — kiválóan mérhetjük már az ovis középső csoportos (4 éves) gyermekek mentális képességeit is!

Ha szándékában áll IQ teszt gyerekeknek kifejlesztett változatát elvégezni gyermekével, vagy pedagógusok, orvosok, pszichológusok javasolták diszlexia teszt gyerekeknek kifejlesztett változatát, esetleg figyelemzavar teszt gyerekeknek kifejlesztett változatát, de megoldást mégsem tudtak segíteni, látogasson el központunkba!

A Gibson teszt a felsorolt tesztek kiváltása mellett olyan korszerű megoldást kínál agytréningjeink formájában, amelyek a tanulási nehézségek, kognitív zavarok megoldása által növelik a mentális életkort és önbizalmat adnak gyermekének!

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!