HATÉKONYAN A DISZLEXIA ELLEN

Így működik egy olvasási nehézséggel küzdő gyermek agya, ha írott szöveget kell feldolgoznia: „Ne kemne hézol vasni, mert nemérz em, hogyahan gokpól hogyanles znekiga zán szavak bediga
ztmondjáko kosvagyok. Nemért ika tanárokse, ésm ár apáékis tel jes enkivan naktőlem.”

Problémát okoz gyermekének az olvasás? Esetleg Ön, felnőttként keres maradandó megoldást diszlexiájára? Folyékonyan olvas, de nem érti a szöveget? Betűt téveszt? Keveri a b-t a d-vel? Akadozva olvas? Gyakran visszakérdez, amikor mások mondanak valamit? Nehézséget okoz a nyelvtanulás? Nehezére esik a számolási feladatok elvégzése?

Ezek a diszlexia, diszgráfia és diszkalkulia tünetei is lehetnek! Érdekli, mi a fenti tünetek konkrét oka?

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!

MI A DISZLEXIA ÉS MI A KIALAKULÁSÁNAK AZ OKA?

A diszlexia a szövegértési-olvasási nehézségek gyűjtőfogalma. Az olvasás folyamatában számos agyi területünk vesz részt. Tanulási nehézséget okozhat a kisagy rendellenes fejlődése, a lassú információfeldolgozás és a munkamemória gyenge működése is.

A kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a sikertelen értő olvasás gyökere leginkább a hallási feldolgozási képesség alulműködése. Az olvasási és nyelvtanulási kudarcok 80 százalékát ennek az egyetlen képességnek a zavara okozza!

A hallási feldolgozási képesség alulműködése azt jelenti, hogy a gyermek, vagy felnőtt jól hall, az emberi hangokat mégis nehezen szűri ki, nehezen értelmezi szövegként. Ez a feldolgozási nehézség vezethet később különböző tanulási zavarokhoz. Az olvasás zavara a diszlexia, a számok értelmezésének zavara a diszkalkulia és az írással kapcsolatos nehézségek elnevezése a diszgráfia.

HOGY MŰKÖDIK A DISZLEXIA TESZT?

Szülőként a diszlexia vizsgálat tűnhet a legcélravezetőbbnek. Sokan úgy érkeznek hozzánk, hogy diagnózis alapján kérik pontosabb diszlexia teszt, diszgráfia teszt vagy diszkalkulia teszt elvégzését. Azonban célunk az okok feltárása. Ezért központunkban egy komplex kognitív képességfelmérő tesztet, a Gibson-tesztet alkalmazzuk a tanulási nehézségek hátterében megbújó problémák feltárására. Ez azt jelenti, hogy nem a tanulási zavar diagnózisa a célunk, hanem az okok felkutatása. A Gibson-teszttel a fluid képességek felmérése által, majd a személyre szabott agytréning segítségével a tünetek megszüntetése is lehetséges.

Nálunk nem kell órákat tölteni több diszlexia teszt, diszkalkulia teszt, vagy diszgráfia teszt kitöltésével! Egyetlen 40-50 perces, érdekes feladványokból összeállított komplex Gibson-teszt elegendő a tanulási nehézség okainak feltérképezésére!

JELENTKEZZEN GIBSON-TESZTRE!

VAN HATÉKONY MEGOLDÁS A DISZLEXIÁVAL SZEMBEN?

A neurológiai kutatások azt bizonyítják, hogy az agy egész életünkben képes növekedni, változni és fejlődni. Ebből következik, hogy az alapképességek egész életünk során erősíthetőek! A diszlexia fejlesztése tünetmentes állapotig lehetséges!

Komplex agytréninggel lehetséges a diszlexia kezelése. A GEM Tanulási Központban alkalmazott BrainRx és a ReadRx programokkal az agyban zajló kognitív folyamatokat fejlesztjük. Olyan intenzív gyakorlatsorokkal dolgozunk, amelyek stimulálják az agy már meglévő hálózatait, illetve új kapcsolatok létrejöttét ösztönzik.

Az általunk alkalmazott agytréning programok:

  • klinikailag igazoltan hatékonyak gyermekek és felnőttek esetében is
  • egyéni foglalkozások során maximális odafigyeléssel zajlanak
  • a tanulási zavar okának feltárása által személyre szabottak
  • fejlesztik a hallási feldolgozási képességet, ezáltal a diszlexia, diszkalkulia és diszgráfia tünetei enyhülnek
  • gyorsítják az olvasási, gondolkodási, tanulási, emlékezési és koncentrációs képességeket
  • kialakul a stabil fonológiai tudatosság, javul az értő olvasás

A hozzánk érkező gyermekek és felnőttek átlagosan 2.9 mentális évet fejlődnek egyetlen 144 órás (kb. 4 hónapig tartó) program során. A hallási feldolgozás és a fonológiai tudatosság akár 5,9 mentális életévet is fejlődhet a program hatására. A fiatalok és az idősek is átlagosan 15-20 IQ ponttal gyarapodnak egy program után!

Ha nyugtalan gyermeke iskolai előmenetelét illetően, tanulási nehézségeket észlel, vagy tanulási zavarra gyanakszik, keressen minket telefonon, vagy írjon nekünk weboldalunkon keresztül! Ha gondot okoz az értő olvasás, ha szövegértési problémát tapasztal, vagy a szövegek megjegyzése, a figyelem fenntartása okoz problémát, szintén az agytréning lehet a megoldás! Bármilyen további kérdésére szívesen válaszolunk! A diszlexia, diszkalkulia és diszgráfia, a részképesség zavarok fejlesztése agytréninggel teljesen tünetmentes állapotig lehetséges!

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!