Mit jelent, milyen tünetek utalhatnak rá?

A szülők az autizmus spektrum zavar felmerülése esetén, vagy az Asperger gyanú kapcsán szeretnék tudni, hogy “Mik az enyhe autizmus jelei?”, “Mik az Asperger-szindróma tünetei?”. Fontos tudni, hogy minden Asperger-szindrómás gyermek más, eltérő autisztikus tünetek lehetnek jelen. Éppen ezért az autizmus jelei észlelése után alapos kivizsgálásra van szükség és egyénre szabott autizmus terápiára!

Az Asperger tünetei, az enyhe autizmus jelei lehetnek:

  • a repetitív (ismétlődő) mozdulatok
  • a rutin megváltoztatása iránti tiltakozás, rugalmatlanság
  • az érdeklődési kör fixálódhat, beszűkülhet (például csak autók, csak állatok, csak jelzőlámpák érdeklik)
  • az érzékelésben eltérés mutatkozik (túlérzékenység, érdektelenség, vagy éppen különös érdeklődés bizonyos hangok, fények, formák iránt).

Az Asperger-szindróma tüneteinek felismerését követően érdemes alapos kivizsgálást kérni. A Gem-ben az Egyesült Államokban kifejlesztett Gibson-teszt segítségével fel tudjuk mérni, hogy milyen kognitív készségek szorulnak fejlesztésre. A legtöbb esetben a szociális készségek fejlesztésére van a legnagyobb szükség, azonban a Gibson-teszttel a többi viselkedési probléma okát is feltárjuk és orvosoljuk. Az autisztikus tünetek agytréning segítségével mérsékelhetők!

A tudomány arra a megnyugtató felfedezésre jutott, hogy a megfelelő kognitív készségeket fejlesztve lehetséges a szociális kompetencia fejlesztése, az Asperger-szindróma kezelése!

Jelentkezzen Gibson-tesztre!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 848 9189  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!

HOGY VALÓSUL MEG AZ AUTISTA GYERMEK FEJLESZTÉSE?

Az Asperger-szindróma kezelése a kulcs kognitív képességek erősítésével kezdődik. A megfelelő autista fejlesztés mellett az enyhe autizmus spektrum zavar, az Asperger-szindróma mellett is teljes életet lehet élni!

Az agyi plaszticitás kihasználásával, a mentális rugalmasság fejlesztésével történik az autista gyermekek fejlesztése. Hatására nyitottabbá válhatnak:

  • új ismeretekre, tanulásra
  • új témák, új helyszínek felfedezésére
  • repetitív viselkedési mintázataik megváltoztatására
  • új kapcsolatok kezdeményezésére, szociális interakciókra.

Az Asperger-szindrómával élők a kognitív képességek fejlesztése által ellenállóbbakká válhatnak a zavaró szenzoros ingerekkel szemben is. A szociális készségek fejlesztése segíthet a proaktív viselkedés kialakulásában, a társas kapcsolatok felé fordulásban is.

A GEM-ben kizárólag tudományos alapokon nyugvó, bizonyítottan jól teljesítő módszereket alkalmazunk! Az Egyesült Államokban kifejlesztett BrainRx programmal az agy és a neuronok plaszticitását, változását ösztönözzük. Olyan intenzív mentális gyakorlatokból állítjuk össze az egyénre szabott agytréninget, amelyek stimulálják az agy neurális hálózatait, illetve az új kapcsolatok létrejöttét is serkentik.

A Gibson-teszt által kirajzolódó kognitív készségek szerint személyre szabott, egyéni terápiát állítunk össze minden Asperger-szindrómás gyermeknek. Bár a legtöbb esetben az Asperger-szindróma tünetei gyerekeknél felismerésre kerülnek, a később felismert enyhe autizmus spektrum zavar esetében is hatékony autizmus terápiát tudunk összeállítani akár felnőtt korban is!

A BrainRx program az egyik leghatékonyabb eszköz a szociális kompetencia fejlesztésében! A klinikai vizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy a program hatása kiemelkedő a kognitív részképességek, köztük a szociális készségek fejlesztésében is. Agytréninggel lehetséges az autizmus kezelése! A program hatására egyértelműen csökkennek az autisztikus tünetek, az Asperger-szindróma tünetei. A BrainRx agytréning elvégzése után megnövekedett magabiztossággal, nagyobb önbizalommal, jobb probléma-megoldó és fókuszálási képességekkel sikeresen vehetik kezükbe saját életük alakítását!