Asperger-szindróma, enyhe autizmus spektrum zavar

A szülők az autizmus spektrum zavar felmerülése esetén, vagy az Asperger szindróma kapcsán szeretnék tudni, hogy “Mik az enyhe autizmus jelei?”, “Mik az Asperger-szindróma tünetei?”. Fontos tudni, hogy minden Asperger-szindrómás gyermek más, eltérő autisztikus tünetek lehetnek jelen. Éppen ezért az autizmus jelei észlelése után alapos kivizsgálásra van szükség és egyénre szabott autizmus terápiára!

Jelentkezzen Gibson-tesztre!

Az Asperger szindróma tünetei, az enyhe autizmus jelei lehetnek:

  • a repetitív (ismétlődő) mozdulatok
  • a rutin megváltoztatása iránti tiltakozás, rugalmatlanság
  • az érdeklődési kör fixálódhat, beszűkülhet (például csak autók, csak állatok, csak jelzőlámpák érdeklik)
  • az érzékelésben eltérés mutatkozik (túlérzékenység, érdektelenség, vagy éppen különös érdeklődés bizonyos hangok, fények, formák iránt).

Az Asperger-szindróma tüneteinek felismerését követően érdemes alapos kivizsgálást kérni. A Gem-ben az Egyesült Államokban kifejlesztett Gibson-teszt segítségével fel tudjuk mérni, hogy milyen kognitív készségek szorulnak fejlesztésre. A legtöbb esetben a szociális készségek fejlesztésére van a legnagyobb szükség, azonban a Gibson-teszttel a többi viselkedési probléma okát is feltárjuk és orvosoljuk. Az autisztikus tünetek agytréning segítségével mérsékelhetők!

A tudomány arra a megnyugtató felfedezésre jutott, hogy a megfelelő kognitív készségeket fejlesztve lehetséges a szociális kompetencia fejlesztése, az Asperger-szindróma kezelése!

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!

HOGY VALÓSUL MEG AZ AUTISTA GYERMEK FEJLESZTÉSE?

Az Asperger-szindróma kezelése a kulcs kognitív képességek erősítésével kezdődik. A megfelelő autista fejlesztés mellett az enyhe autizmus spektrum zavar, az Asperger-szindróma mellett is teljes életet lehet élni!

Az agyi plaszticitás kihasználásával, a mentális rugalmasság fejlesztésével történik az autista gyermekek fejlesztése. Hatására nyitottabbá válhatnak:

  • új ismeretekre, tanulásra
  • új témák, új helyszínek felfedezésére
  • repetitív viselkedési mintázataik megváltoztatására
  • új kapcsolatok kezdeményezésére, szociális interakciókra.

Az Asperger-szindrómával élők a kognitív képességek fejlesztése által ellenállóbbakká válhatnak a zavaró szenzoros ingerekkel szemben is. A szociális készségek fejlesztése segíthet a proaktív viselkedés kialakulásában, a társas kapcsolatok felé fordulásban is.

A GEM-ben kizárólag tudományos alapokon nyugvó, bizonyítottan jól teljesítő módszereket alkalmazunk! Az Egyesült Államokban kifejlesztett BrainRx programmal az agy és a neuronok plaszticitását, változását ösztönözzük. Olyan intenzív mentális gyakorlatokból állítjuk össze az egyénre szabott agytréninget, amelyek stimulálják az agy neurális hálózatait, illetve az új kapcsolatok létrejöttét is serkentik.

A Gibson-teszt által kirajzolódó kognitív készségek szerint személyre szabott, egyéni terápiát állítunk össze minden Asperger-szindrómás gyermeknek. Bár a legtöbb esetben az Asperger-szindróma tünetei gyerekeknél felismerésre kerülnek, a később felismert enyhe autizmus spektrum zavar esetében is hatékony autizmus terápiát tudunk összeállítani akár felnőtt korban is!

A BrainRx program az egyik leghatékonyabb eszköz a szociális kompetencia fejlesztésében! A klinikai vizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy a program hatása kiemelkedő a kognitív részképességek, köztük a szociális készségek fejlesztésében is. Agytréninggel lehetséges az autizmus kezelése! A program hatására egyértelműen csökkennek az autisztikus tünetek, az Asperger-szindróma tünetei. A BrainRx agytréning elvégzése után megnövekedett magabiztossággal, nagyobb önbizalommal, jobb probléma-megoldó és fókuszálási képességekkel sikeresen vehetik kezükbe saját életük alakítását!

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Kérdés esetén szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.
Érdeklődjön a +36 30 145 5280  telefonszámon!

Vagy írjon üzenetet!